Zeehondencrèche Lenie 't Hart

Over Zeehondencrèche Lenie 't Hart:

Al sinds 1971 vangt Lenie 't Hart zieke en verzwakte zeehonden op in de Zeehondencrèche te Pieterburen. De crèche heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een echt zeehondenziekenhuis, compleet met quarantaines, laboratorium, röntgen-afdeling, enz. Naast de medische behandeling van zeehonden wordt er door middel van rondleidingen, een vaste expositie en een film voorlichting gegeven over de problemen van de zeehond en zijn milieu.

Openingstijden: De crèche is het hele jaar door - ook op zon- en feestdagen - toegankelijk voor publiek tegen een entreeprijs van slechts 4,50 euro; donateurs en kinderen tot 3 jaar hebben vrij entree. Tussen 9.00 uur en 18.00 is de winkel geopend en zijn er voorlichters aanwezig.

E-mail: info@zeehondencreche.nl

Missie Zeehondencrèche Lenie 't Hart:
De Stichting Zeehondencrèche Lenie ’t Hart is al bijna 38 jaar betrokken bij het opvangen, behandelen en weer vrijlaten van zeehonden die – vaak door menselijke activiteiten – in problemen zijn gekomen.


Activiteiten Zeehondencrèche Lenie 't Hart:
Ieder jaar worden circa 300 zieke en gewonde zeehonden en huilers (moederloze zeehondenbaby’s) bij de Zeehondencrèche binnengebracht. Naast het opvangen en na behandeling weer vrijlaten van zeehonden heeft Zeehondencrèche Lenie ’t Hart nog een aantal daaraan direct gerelateerde werkzaamheden, zoals:
-          Voorlichting geven aan een zo breed mogelijk publiek over problemen waar zeehonden mee te maken hebben;
-          Het doen van wetenschappelijk onderzoek naar zeehonden en hun leefmilieu;
-          Het in het buitenland mee helpen initiëren en begeleiden van nieuwe opvangcentra;
-          Het bieden van hulp bij calamiteiten - zoals olierampen en virusepidemieën - in binnen- en buitenland.
Het werk van de Zeehondencrèche is in Nederland en elders in de wereld een toonbeeld geworden voor dierenbescherming en milieueducatie.